F0T9415

Efter modul 5 og bestået Prøve i Dansk 3 eller tilsvarende niveau, kan du gå på Danskuddannelse 3 modul 6 og forberede dig til Studieprøven.

 

Studieprøven

Studieprøven giver adgang til studier på højere læreranstalter, fx professionshøjskoler og universiteter. Studieprøveforløbet henvender sig derfor til kursister, der ønsker at videreuddanne sig i Danmark. Forløbets mål er at gøre kursusdeltagerne klar til at bestå Studieprøvens mundtlige og skriftlige del.

Undervisningen på studieprøveholdene er krævende. Du skal være studievant, og vi forventer et stabilt fremmøde. Du skal have mulighed for at lave meget hjemmearbejde, min. 2 timers forberedelse om dagen. Det betyder, at du både skal hav en høj motivation samt en hverdag, der gør det muligt at afsætte tid til daglige skrive- og læseopgaver hjemme. Herudover skal du have interesse for at orientere dig i kultur- og samfundsforhold og følge med i den offentlige debat.

Et studieprøveforløb udgør 2 x 4 lektioner pr. uge og strækker sig over et til to semestre.

Adgangskrav til studieprøvehold

Da niveauet på studieprøvehold er højt, er der adgangskrav. Vi forventer, at dit sproglige niveau svarer til Prøve i Dansk 3 (B2) med karakteren 10 i alle delprøver.

Den basale grammatik og udtale skal være på plads, når du begynder på et studieprøveforløb. Undervisningen er en overbygning til modul 5, og prøveniveauet svarer til C1.